İnsan gelişimi aşamalı ve nöbetleşe biçimde ilerleyen bir yapıya sahiptir. Psikoloji literatüründe gelişim, fiziksel (bedensel), zihinsel (bilişsel) sosyal, duygusal ve dil olmak üzere 5 farklı alanda ele alınır. Bu alanların tamamında sağlanan gelişime “bütünsel gelişim” adı verilir. Atatürk’ün “ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözü de bir anlamda bu çok yönlülüğe gönderme yapar.
Gelişimin bu çok boyutluluğu gelişimin kritik dönemi olan çocuklukta önem kazanır.
Bir gelişim alanında akranlarından önde olan bir çocuk (örneğin fiziksel gelişim alanında) diğer bir alanda (örneğin sosyal ya da duygusal gelişim alanı) geri kalabilir. Bu durum bütünselliği etkiler.
“Temel Spor Beceri Eğitimleri” özellikle zihinsel, sosyal ve duygusal gelişim açısından önemlidir. Çocukların bu gelişimleri sağlarken eğlenceli/nitelikli/gelişim odaklı eğitim almalarına ve eğlenceli zaaman geçirmelerine de olanak sunar.
“Temel Spor Beceri Eğitimlerinin” dayanağı da tam bu noktada ortaya çıkmaktadır.
DG Akademik Bünyesinde Birçok Şehirde Gerçekleştirilen “Temel Spor Beceri Eğitimleri” İle Amaçlanan Kazanımlar:
Tüm çalışmalar sona erdiğinde çocuğun eğitimin başındaki durumuyla (ilk test) süreç sonunda ulaştığı nokta (son test) arasındaki gelişimsel yolculuğu uzmanlarca tutulmuş olan gözlem ve kayıt formlarına göre raporlanır ve verileri Ailelerle paylaşılarak çocuklarımızın sürdürülebilir spor yaşamlarının olması ve başarılı olacakları branşlarda olmaları için yönlendirmeler yapılır.
“Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin” mottosu ile çıktığımız yolda öncelikle çocuklarımızın yeterliliklerinin artması ile öz güvenlerinin gelişmesi, arkadaşları ile heyecanı paylaşabilme yeteneklerinin gelişmesi, kazanma-kaybetme duyguları ile baş edebilme yetisinin gelişmesi, empati kurma yetisinin gelişmesi, liderlik özelliklerinin gelişmesi için var gücümüzle ve özenle çalışmalara devam ediyoruz.
Davut GÜNGÖR